När man hittar rätt i livet!

Jag har både pluggat till och arbetat som sjuksköterska ganska länge nu, men jag kände att jag ville byta spår och ägna mig mer åt min stora passion i livet, vilket är matematik. När jag sa upp mig och började med CSN igen var det såklart en konstig känsla och jag var lite orolig över att jag gjort ett felaktigt val som inte skulle leda mig rätt i livet. Det tog dock bara en vecka på universitetet med matematikstudier innan jag insåg att jag gjort det bästa valet i mitt liv!

Studier och träning

Matematik är någonting som vissa av oss gillar och förstår och vill vidareutveckla, medan det för den stora allmänheten är ett ämne som många är rädda för och som många känner att de inte klarar av. Det kan jag gott förstå då det krävs att man tänker på ett särskilt sätt och det är inte alla som tänker på det viset, utan deras tänkande passar bättre för andra ämnen.

Att hitta rätt på det här viset och att få njuta så mycket av studier som jag gör nu trodde jag aldrig att jag skulle få vara med om, så jag är så glad och jag önskar att alla gjorde detsamma! Jag var 30 år när jag bytte inriktning i livet, så testa du också!

Att se över sitt liv

Ibland måste man stanna till i livet och ta sig en titt på vad som försiggår. Ofta är det på videt att vi bara stressar runt och glömmer det som är viktigt och det är också då det slutar med att vi går in i väggen, blir deprimerade och en massa annat otrevligt. Att sitta ner i lugn och ro och verkligen titta på det liv man lever för att se vad man vill ta bort, vad man vill ha mer av med mera gör att man tar vara inte bara på den tid som är nu, utan man investerar också i sin framtid.

Träning och kost är viktiga beståndsdelar av att vara välmående

Att träning och kost är viktigt vet vi idag, det är ingen nyhet för någon av oss. Hur vi ska få till det och hur vi ska lyckas med att hitta rätt direktion i livet är det som är det svåra! Jag valde att göra så i början att jag tänkte efter vilken typ av träning jag gillar och sedan började jag med det. Jag sysslar som ni vet med stavgång och är ofta ute och går med ett par gångstavar. Efter det så tänkte jag igenom vilken typ av hälsosam mat jag gillar och så bytte jag ut mindre nyttig mat mot det nyttiga som jag tycker om. Inte så svårt, eller hur?

Nu har jag hittat rätt både vad gäller studierna, kosten och träningen och det var verkligen inte svårt! Det enda som behövdes var att sitta ner i lugn och ro och lyssna på mig själv och mina behov och önskningar och sedan var det bara att göra det!