Extrajobb under studenttiden

Det är inte alltid det lättaste att hitta bra inkomster bredvid sina studier, men jag hoppar in och jobbar som sjuksköterska när jag hinner. Det är ett perfekt extraknäck för mig, eftersom jag redan är sjuksköterska. Jag är dock noga med att inte jobba för mycket. Varför? För att jag är rädd att den ekonomiska tryggheten med det ska leda till att jag skippar mina mattestudier och börjar jobba fulltid igen.

Att hitta en bra balans i livet är viktigt av flera olika anledningar. Det psykiska välmåendet är inte alltid lätt att komma tillrätta med, men när man reder ut sina behov för sig själv så brukar det gå av sig självt efter det. Om man tänker på vad jag valde för typ av liv så kan man kanske tycka att det är märkligt att lämna ett jobb som sjuksköterska bara för att jag ville plugga matte bara för att ha kul. Det kan jag förstå.

För att jag skulle må bra var det dock nödvändigt att göra denna förändring, eftersom det gjorde att jag började må så mycket bättre. Detta gör mig glad och trots att jag har mindre pengar, trots att jag efter avslutade studier kanske inte får en doktorandtjänst och så vidare så är det på det viset att jag föredrar att göra detta för att senare kanske få jobba som sjuksköterska igen. Då kommer det att vara betydligt roligare för mig att göra det, eftersom jag har fått leva min dröm med matten.

Fortfarande stavgång?

Jepp! Det tycker jag fortfarande är superkul! Har du inte testat ännu så tycker jag att du ska göra det omgående! Det är ett sätt att träna på som man bli glad av och även om det kanske är lite ”töntigt” enligt vissa så är det en perfekt träningsform. Jag ger mig oftast ut på egen hand, men det är kul att dra iväg med vänner också. Jag har ett par kompisar som gillar det lika mycket som jag, så ibland gör vi det tillsammans. I andra fall har jag med mig en ljudbok eller en bra spellista och beger mig iväg på egen hand.