Matematik är roligare än vad du kan tro!

Om det finns ett ämne som de flesta talar om som det ämne de aldrig kommer att närma sig efter det att de gått ut gymnasiet så är det väl ändå matematik? Det är inte särskilt vanligt med ett brinnande intresse för detta ämne, utan vi som är intresserade av det är få, men passionerade!

Det är väldigt roligt med matematik om man förstår det och det är väldigt många Eureka moments under den tid det tar att lära sig matematik på ett sätt som gör att man vill studera det i flera år och jobba med det resten av sitt liv.

Ett vanligt missförstånd är att alla vi som gillar matematik är riktiga torrbollar och det stämmer till viss del, men det är verkligen inte någonting som man kan säga att det stämmer generellt!

Varför vi anses vara torrbollar

Ja, det är en ganska enkel fråga att besvara! De flesta är totalt ointresserade av matematikens under och sedan har vi också det problemet att många tycker att det är svårt. Detta gör att vi som tycker om det och som förstår det utan svårigheter hamnar i en egen grupp och det gör att vi blir mer utestängda än personer som är intresserade av andra ämnen i skolan. Detta leder till att vi är en egen liten grupp individer och denna grupp blir isolerade redan från grundskolan.

Det underbara med universitetsstudier!

Studier

När man väl tragglat sig igenom den tid som grundskolan stjäl från våra liv så kan vi koncentrera oss på sådant som vi tycker är spännande och intressant. Detta gör att vi delas upp i andra grupper än de grupper vi befann oss i under grundskolan och med dessa nya grupper följer också att vi är i grupper med andra som delar våra intressen!

För mig är detta den bästa tiden i mitt liv och jag har det så himla kul i skolan både i och utanför föreläsningssalarna! Ni som inte har börjat plugga på universitetet än – gör det så fort ni kan och välj det ämne som intresserar dig som mest!

Att ta hand om kroppen under studietiden

Ett par gångstavar

När man pluggar på universitet så är det för de flesta av oss mycket fest och inte så mycket fokus på att träna och äter bra. Jag har nu, efter att ha kommit till andra året på mina studier, insett att det är viktigt att ta hand om sig själv och sin kropp under studietiden, för även om man fortfarande är ung så är det så att kroppen måste må bra!

Jag tränas och äter hälsosamt nu och det kändes direkt att det var bra för mig. Jag är så glad att jag valde att göra det, för nu är det så tydligt hur viktigt det är! Det syns på studieresultaten, det märks på min energi och såklart är kroppen mer välmående överlag. Jag har testat lite olika träningsformer genom åren, men det jag verkligen gillar mest är simpla promenader i natur, men städer fungerar också. Jag brukar använda ett par gångstavar från bungy pump och det är verkligen som dag och natt. Med ett par stavar förbränner man mer och tränar kroppen bättre. Något som jag dock gillar ännu mer än ”simpla” promenader är att vandra. Jag har bland annat vandrat i Härjedalens fjäll och det är underbart vackra vyer. Då brukar jag dock inte ha med mig mina gångstavar, men alltid annars så!